top of page

Airfryerda Közlenmiş Domates Çorbası

Denediğiniz en lezzetli domates çorbasını yapmaya hazır mısınız? Hem de airfryer kullanarak. 

Yumuşayan domatesleri kullanmak için şahane bir tarif. Fırın yerine airfryer kullanmak sebzelerin közlenme süresini yarıya indiriyor. Elbette tercihe göre fırın da kullanabilirsiniz. Közlenmiş sebzeler çorbanın lezzetine inanılmaz bir derinlik katıyor; öte yandan da oldukça ferah. Dokusunu güzelleştiren bir de sürpriz sebze var :)

1 kg olgun domates, boyuna göre ikiye veya dörde bölünmüş

1 büyük soğan, kabaca doğranmış

Birkaç minik parça balkabağı (isteğe ve mevsime bağlı)


Zeytinyağı

Tuz

Balzamik sirke

Su

Şeker

Süt


Serviş için:

Kruton veya kızarmış ekmek

Rendelenmiş kaşar

  • Airfryera koyabildiğiniz en büyük hacimli kabın içerisine domatesleri, soğanı ve kullanıyorsanız balkabaklarını koyun. (Balkabağı hem lezzetini hem dokusunu güzelleştiriyor.)

  • Üzerlerine tuz serpip elinizi korkan alıştırmadan zeytin yağı gezdirin ve 200 derece airfryera yerleştirin. Ben XXL airfryerda kare borcamda yaptım; sığması için kulplu tel kısmı içinden çıkararak kullandım. Sebzelerin rezistansa değmediğinden emin olun.

  • 25 dakika veya domates ve soğan güzelce kızarıp yer yer közlenene, balkabakları yumuşayana kadar pişirin. Bir-iki kere sebzeleri alt üst edin hepsi pişsin. (Fırında yapmak isterseniz 220 derece fırında 40-50 dakika)

  • Sebzeleri biraz soğutup sürahi blendera koyun, gerekirse bu işlemi birkaç seferde yapın. Kolayca robottan geçmelerini sağlayacak kadar su ekleyin. Ben lezzetini artırmak için bu aşamada çok az zyağı ve balzamik sirke de ekledim. Süzgeçten geçirerek bir tencereye aktarın (eğer pütürlü olmasıyla derdiniz yoksa süzgeçten geçirme aşamasını atlayabilirsiniz).

  • Tencereyi ocağa alın ve karıştırarak kaynama noktasına getirin. 

  • Bu sırada tadına bakarak tuz ve şeker ekleyin. 

  • Kaynayan çorbanın altını kısıp 3-4 yudum süt ekleyin ve iki dakika daha pişirip ocaktan alın. 

  • Kızarmış ekmek ve rende peynir ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • LinkedIn

© 2025 by FoodStalker Dodo. Powered and secured by Wix

bottom of page