
Deniz Kımdır?
Deniz, nam-ı diğer Dodo.
FoodStalker sayfasının kurucusu, tariflerin mucidi, bütün FoodStalker içeriklerinin yazarı, yönetmeni, yapımcısı :)
Sıradanın içindeki sihre inanarak mevsimleri, gündelik hayatı, doğayı ve masalları kutlamayı seven bir mutfak insanı.
Yemekle İlişkim
Kendimi bildim bileli ilgim yemek, olmayı sevdiğim yer ev mutfağı. Yemek konusunda, deneme-yanılma, bolca merak ve gözyaşıyla kendi kendimi eğittim.
Kaynaklarım: Raflarca yemek kitabı, dergiler, kurslar, sosyal medya öncesinde yemek siteleri ve bloglar, sonrasında sosyal medya ve bunca yıldır yaptığım her şeyi yiyen, benimle kendi mutfak bilgilerini paylaşan aile ve dostlar.
Benim için: Yemek, insanı insan yapan kavramdır.
Ne yediği ve bunu nasıl yetiştirdiği, çağlar boyunca insanı ve yaşam biçimini şekillendirmiştir. Yemek, gündelik hayatın, kutlamaların, insanın kendiyle ve başkalarıyla ilişkilerinin, rutinin, sıradanın, aynı zamanda da özelin, mahremin, kutsalın bir parçası, kültür ve bellek harmanının vazgeçilmez bir öğesidir. Tarih sofralar etrafında yaşanmış ve yazılmıştır. Kültürler yemeklerle örülüdür.
Her lokma, bizi toprağa, zamana, ötekine ve kendimize bağlar
Eğitim & Meslek
Lisans ve yüksek lisans eğitimlerimi Bilkent Üniversitesi Mimarlık bölümünde tamamladım. Mutfağı Yeniden Düşünmek: Yiyecek -Merkezli Bir Yaklaşım adlı tezimde yiyecek ve mekanın nasıl ilişkilendiğini tarih ve mimarlık teorileri çerçevesinde inceleyerek antroposentrik mutfak bakış açısının, yemek-odaklı bir bakış açısına nasıl dönüştürülebileceğini ve nasıl getirileri olacağını inceledim.
Mimarlık derslerinin yanı sıra aldığım Temel Fotoğrafçılık, Yemek Üretim Teknikleri, Medya Yazarlığı gibi derslerle ilgi alanlarımı akademik öğretilerle de destekledim.
Mimarlık ve Toplum, Kentsel Metabolizma gibi toplum ve mekan teorisine dair bilgilerimi derinleştiren derslerin akademik asistanlığını yaptım.
2018 yılından beri medya koordinatörü, içerik üreticisi ve metin yazarı, 2025 itibariyle de web editörü olarak çalışıyorum.