Mantardan Kurukafalar
Halloween menünüze besleyici bir seçenek katmak için bu tarif şahane. Ayrıca mantarları tek başlarına servis edebilir ya da pizza ve pie süslemekte kullanabilirsiniz.

Halloween menülerini oluştururken abur cubur dışında yiyeceklere yer vermek de lazım. Bunun için mantar kurukafaları kullanarak renkleriyle temaya çok yakışacak leziz, besleyici bir ekmek üstü tarifi hazırladım. Kalabalık ekiplere servis için küçük küçük canepe versiyonlarını yapabilirsiniz.
Mantar, temizlenmiş
Tereyağ
Soya sosu
Mor soğan, yarım ay şeklinde doğranmış
Soğan, yemeklik ince doğranmış
Ispanak, ince kıyılmış
Zeytinyağı
Tuz
Şeker
Ekmek
💀 Mantarları yapmak için her bir mantarı ortadan ikiye kesin.
💀 Pipetle mantarı delerek göz çukurlarını açın
💀 Bıçakla gözlerin biraz aşağısına ikişer çizik atarak burun yapın.
💀 Dilerseniz mantarın gövdesine de çizik atarak diş hissi yaratabilirsiniz.
💀 Yapışmaz bir tavada, az zeytinyağında mantarları pişirin.
💀 Suyunu çekip iyice kuruduğunda bir parça tereyağı ekleyin.
💀 Eriyince renk ve lezzet vermek için bir iki yudum soya sosu.
💀 Suyunu tekrar çekince hazır. (Alternatif olarak fırçayla zeytinyağı soya sosu karışımı sürüp 190 derecede fırında pişirebilirsiniz)
💀 Mor soğanı aynı tavada zeytinyağı, tuz ve şeker ile kavurun. Rengi şeffaflaşınca ocağı kısıp dilediğiniz kıvama ve görünüme gelene dek arada karıştırarak pişirmeye devam edin
💀 Mor soğanları tavadan alıp, gerekiyorsa yağ ilave ettikten sonra yemeklik doğranmış sarı soğanları ekleyin. Bir tutam tuz ve şeker eşliğinde kavurun.
💀 Rengi şeffaflaşınca ıspanakları tavaya alın. Suyunu atana kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte kavurun.
💀 Tuz ve şeker ekleyin, gerektikçe yağ ilave edin. Yoğun ve neredeyse karamelize bir ıspanak kavurma elde edene kadar pişirin.
💀 Ispanağı ekmeğe sürün. Soğanları ve mantarları dağınık bir şekilde yerleştirin. Kurukafalı ekmek üstünüz hazır :)
