top of page

Ingiliz Kahvaltısı

Fasulye, patates, yumurta, sosis, mantar, domates.. Ne dersiniz, var mısınız İngiliz kahvaltısına?
ingilizkahvaltisi

İngiliz kahvaltısının kökeni Orta Çağ’a kadar uzanıyor. Kahvaltının günün iki ana öğününden biri olduğu bu dönemde gün boyu tok tutacak doyurucu bir kahvaltı edilirmiş. Üst tabaka evlerde eğer misafir ağırlanıyorsa zengin bir sofra kurmak adettenmiş.
Viktorya Dönemi’nde bu adet toplumun kalanına da yayılarak kahvaltının içeriği bugün bildiğimiz halini almaya başlamış. Güne hazırlanmak için doyurucu, bir yemek niteliğinde sıcak kahvaltı etmek işçiler arasında yaygın hale gelmiş. Sanayi Devrimi’yle bu durum iyice pekişmiş. Tabağa fasulyelerin dahil olmasıysa ancak 20. yüzyılda Heinz’ın konserve fasulyeleriyle olmuş.
Günümüzdeyse bu kahvaltı, İngiliz mutfağının ikonik bir parçası.

  • 1 porsiyon İngiliz Usulü Fasulye

  • 6-8 adet baby patates

  • 4-6 adet tercih ettiğiniz mantar

  • 1 büyük domates, dilimli

  • 4 dana Bratwurst sosis

  • 2 yumurta

  • Ekşi mayalı ekmek

  • Zeytinyağ, tereyağ, tuz

🫘Kahvaltıyı hazırlamaya fasulyelerden başlayın, tarifi burada. 

🥔Fasulyeler pişerken patatesleri mikrodalgada veya haşlayarak pişirin. Dilimleyip yağlayın tuzlayın. Yapışmaz bir kap içerisinde 210 derece fırınlayın. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olacak.
🍄‍🟫🍅Mantar ve domatesi biraz yağ ve tuzla yapışmaz tavada pişirin.
🥓🍳Son olarak da yapışmaz bir tavada dana bratwurst sosis ve yumurta pişirin. (Normalde İngiliz kahvaltısında bu aşamada bir de bacon pişiyor)
🍞Hepsini tabağa alıp kızarmış ekşi mayalı ekmekle servis edin.

  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • LinkedIn

© 2025 by FoodStalker Dodo. Powered and secured by Wix

bottom of page