Tahinli Ekmek Üstü
Tahinli lezzetleri seviyorsanız daha güzel bir bahar kahvaltısı olamaz :)

Ufak dokunuşlarla çok etkileyici bir lezzet yakalayabildiğiniz şık, doyurucu ve leziz bir kahvaltı tarifi 💚💚
Ekmek
Yumurta
Kimyon
Kuşkonmaz
Zeytinyağı
Tuz
Tereyağ
Salça
Toz Biber
Sos için:
Tahin
Yoğurt
Süt
Susam, mümkünse kavrulmuş
Bir kasede tava yoğurt, süt ve tahin çırparak şeklini koruyan, kıvamlı ve pürüzsüz bir karışım elde edin. Bir tutam tuz ile kontrastını artırın. Oranlara tadına bakarak karar verebilirsiniz.
Sosu kızarmış ekmek dilimleri üzerine, yüksek kalacak şekilde sürün
Bir demet kuşkonmazın diplerini ayıklayın, zeytinyağıyla yağlayın, tuzlayın ve size en kolay gelen yöntemle pişirin. Fırında (200 C), tavada ya da airfryerda (190C) birkaç dakikada pişiyor. Bu tarifte ben tavada pişirip sonra yumurtayı pişirmek için de aynı tavayı kullandım
Bir tavada tereyağı eritin. İsteğe bağlı olarak içine bir tutam kimyon ekleyin. Yağ köpük köpük olup rengi hafiften dönmeye başlayınca tavaya yumurta kırın. Üstünü tuzlayın.
Ufak bir sos tenceresinde tereyağ eririn. Rengi dönmeye başlayınca ocaktan alın içerisine bir tutam toz biber, kimyon ve az bir miktar salça ekleyip karıştırın. Birkaç saniye daha pişirip tekrar ocaktan alın.
Kuşkonmazları ve yumurtayı ekmeklerin üstüne yerleştirin. Salçalı tereyağını üstüne gezdirin.
Tabakları kavrulmuş susamla tamamlayıp servis edin. Afiyet olsun!
