Yaz Tadında Kahvaltı Pizzası
Özünde çok basit olan bu tarif beklentinizin çok üstünde. Birkaç minik dokunuşla kazandığı katmanlı lezzetiyle her yiyeni şaşırtıyor ve etkiliyor.

Kızarmış bazlama, sulu yaz domatesleri, aromatik reyhan ve İzmir tulumunun tuzlu lezzetiyle bu tarif, sıcak bir yaz sabahını tabağınıza taşıyor. Hafif, pratik ve ferahlatıcı bir kahvaltı keyfi için birebir. Akşamüstü ikramlarına da çok yakışıyor. Elbette başka ekmeklerle de hazırlayabilirsiniz ama bazlamayla mutlaka denemenizi öneriyorum.
8 adet kokteyl domates
1 tutam tuz
3–5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı balzamik sirke
2 küçük bazlama
Tereyağı
70 g İzmir tulum peyniri (tercihe göre yarı yarıya kaşar da kullanabilirsiniz)
Taze reyhan veya fesleğen
Kokteyl domatesleri küp küp doğrayın, bir kaseye alın. Üzerine tuz, zeytinyağı ve balzamik sirke ekleyip karıştırın. Dinlenmeye bırakın.
Bazlamaları ikiye bölün, dilimleri tavada veya tost makinesinde kızartın. Hâlâ sıcakken üzerlerine tereyağı sürün.
Tulum peynirini küp küp doğrayın. Domatesleri ve peyniri bazlamaların üzerine paylaştırın. Domateslerden artan sosu saklayın.
Bazlamaları fırının ızgara ayarında 3–4 dakika, peynirler hafif eriyene kadar pişirin.
Üzerlerine doğranmış taze reyhan serpin, domatesin artan sosunu gezdirin.
Afiyet olsun! 🌿🍅🧀
