top of page

Glutensiz Şekersiz Zencefilli Kurabiye

Pratik ve kolay, temiz içerikli leziz kurabiye

Pratik ve kolay, temiz içerikli leziz kurabiye

Glutensiz, rafine şekersiz, isteğe bağlı olarak vegan bu kurabiyeler bu aralar evimizin en sevilen atıştırmalıklarından. Bütün malzemeler tek bir kasede bir araya geliyor, şipşak hazır oluyor. Her yaşa göre, süper bir tarif.

20-24 Adet Kurabiye için:

1 3/4 sb yulaf unu

1/2 sb pirinç unu

Birer çay k karbonat ve kabartma tozu

1 tutam tuz

2 çay k tarçın

2 çay k zencefil (+ isteğe göre başka kurabiye baharatları)

1/4 sb zyağ + erimiş tereyağ (tereyağ yerine ghee, vegan olması için ise sadece zeytin yağı kullanabilirsiniz)

1/4 sb elma suyu konsantresi

1/8 sb hurma suyu (yoksa pekmez)

1/8 sb pekmez

  • Bütün kuru malzemeleri karıştırın

  • Ortasına bir çukur açıp ıslak malzemeleri ekleyin

  • Homojen bir hamur elde edene kadar malzemeleri karıştırın. Eğer şekil almıyorsa gerekli kıvama gelene kadar yulaf unu ilave edebilirsiniz. Açmaya çalışırsanız ele yapışan ama nazikçe yuvarlanınca sorun yapmayan bir kıvam hedefliyoruz. 

  • Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Eğer ince kurabiyeler yapmak isterseniz hamuru iki yağlı kağıt arasına koyup bardakla yassıltabilirsiniz. İlk gün kurabiyeler hafif kıtır oluyor; inceleri bu kıtır haldeyken, top top olanlarıysa biraz dinlenip yumuşadıktan sonra seviyorum.

  • 180 derece fırında 15-18 dakika veya yanları kızarmaya başlayana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Dinlendikçe baharatın lezzeti kuvvetlenecek. Afiyet olsun!

  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • LinkedIn

© 2025 by FoodStalker Dodo. Powered and secured by Wix

bottom of page