top of page

Glutensiz, Yüksek Proteinli Muffin

Çok pratik, fit, glutensiz, yüksek proteinli, lifli bir atıştırmalık tarifi

Kahvaltıda, piknikte, ara öğünde… taşınabilir ve leziz.

300 gr taze beyaz peynir

2 yumurta

120 gr glutensiz yulaf

80 gr glutensiz yulaf unu

2 Tbsp (yemek k) keten tohumu

25 gr kabak çekirdeği

25 gr ceviz

2 tsp (tatlı k) kabartma tozu

1/2 tsp tuz

1/4 ila 1/2 sb süt (tercihe göre badem sütü)

  • Beyaz peyniri aralarda hafif iri parçalar kalacak şekilde ezin.

  • Yumurtaları ekleyip karıştırın

  • Süt hariç kalan malzemeleri ekleyip karıştırmaya başlayın

  • Hamur daha rahat karıştırabileceğiniz bir kıvam alana dek azar azar süt ekleyin

  • Yapış yapış ama şeklini koruyan bir hamur olması lazım

  • Karışımı pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz 12’li muffin kalıbına bölüştürün

  • Dilerseniz üstünü keten tohumu, kabak çekirdeği, ve yulafla süsleyebilirseniz. Üzerine serptiklerinizin yapışması için bir kaşığın arkasıyla hafifçe bastırabilirsiniz

  • 180 derece fırında muffinler kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin

  • Fırından çıkınca muffinleri yan çevirerek hava almalarını sağlayın

  • Biraz soğuduktan sonra yemeye hazır!

  • İlk piştiği gün en güzel kıvamında oluyor ama 2-3 gün dışarıda dayanıyor

  • Afiyet olsun!

  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • LinkedIn

© 2025 by FoodStalker Dodo. Powered and secured by Wix

bottom of page