Glutensiz, Yüksek Proteinli Muffin
Çok pratik, fit, glutensiz, yüksek proteinli, lifli bir atıştırmalık tarifi

Kahvaltıda, piknikte, ara öğünde… taşınabilir ve leziz.
300 gr taze beyaz peynir
2 yumurta
120 gr glutensiz yulaf
80 gr glutensiz yulaf unu
2 Tbsp (yemek k) keten tohumu
25 gr kabak çekirdeği
25 gr ceviz
2 tsp (tatlı k) kabartma tozu
1/2 tsp tuz
1/4 ila 1/2 sb süt (tercihe göre badem sütü)
Beyaz peyniri aralarda hafif iri parçalar kalacak şekilde ezin.
Yumurtaları ekleyip karıştırın
Süt hariç kalan malzemeleri ekleyip karıştırmaya başlayın
Hamur daha rahat karıştırabileceğiniz bir kıvam alana dek azar azar süt ekleyin
Yapış yapış ama şeklini koruyan bir hamur olması lazım
Karışımı pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz 12’li muffin kalıbına bölüştürün
Dilerseniz üstünü keten tohumu, kabak çekirdeği, ve yulafla süsleyebilirseniz. Üzerine serptiklerinizin yapışması için bir kaşığın arkasıyla hafifçe bastırabilirsiniz
180 derece fırında muffinler kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin
Fırından çıkınca muffinleri yan çevirerek hava almalarını sağlayın
Biraz soğuduktan sonra yemeye hazır!
İlk piştiği gün en güzel kıvamında oluyor ama 2-3 gün dışarıda dayanıyor
Afiyet olsun!
