top of page

Kabaklı Tiftik Böreği

Yufka parçalarıyla yapılan, kolay, pratik ve bol malzemeli börek

'Tiftiklenmiş' yufka ile hazırlanan bu börek, hem pratik hem de artan peynir, yoğurt, yeşillik ya da sebzeleri değerlendirmek için harika bir yöntem. Malzemeler karıştırılıyor, fırına veriliyor ve ortaya mis gibi kabarmış, içi yumuş ve dokulu bir börek çıkıyor. Tarife bir de bonus ferahlatıcı bir eşlikçi gizledim.

3 adet yufka

2 adet yumurta

¼ su bardağı süt (60 ml)

1 su bardağı yoğurt (240 ml)

¼ su bardağı zeytinyağı (60 ml)

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (30 ml)

2 küçük kabak, rendelenmiş (isteğe bağlı – yerine ıspanak veya yarım su bardağı ince doğranmış yeşillik kullanılabilir)

½ su bardağı maden suyu (120 ml)

200 g beyaz peynir veya böreğe uygun başka bir peynir, ufalanmış

1 tatlı kaşığı tuz (peynirin tuzluluğuna göre ayarlanabilir)

Üzeri için: ince kabak dilimleri (isteğe bağlı), zeytinyağı, susam, çörek otu


Bonus: Şeftali-Kayısı Kompostosu

1,5 litre su

1 – 1,5 su bardağı toz şeker (damak tadına göre)

Yarım limonun suyu ve kabuğu

4-5 adet olgun şeftali ve kayısı, dilimlenmiş

1 adet çubuk tarçın (İsteğe bağlı) 

  • Yufkaları üst üste dizip rulo yapın ve yaklaşık 1 cm genişliğinde şeritler halinde kesin.

  • Bir kapta yumurta, süt, yoğurt, zeytinyağı, eritilmiş tereyağı, rendelenmiş kabak (veya alternatif malzeme), maden suyu, peynir ve tuzu karıştırın.

  • Yufka şeritlerini bu karışıma ekleyin, her parçanın sosu iyice çekmesini sağlayın.

  • 30 cm çapında yuvarlak bir fırın kabını yağlayın, karışımı içine dökün. Üzerine ince kabak dilimleri yerleştirip hafifçe bastırın. Zeytinyağı sürün, susam ve çörek otu serpin.

  • En az 30 dakika (isterseniz 1 gün önceden buzdolabında) dinlendirin.

  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında, üzeri altın rengi ve çıtır olana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin.

  • Fırından aldıktan sonra 30 dakika dinlendirip dilimleyerek servis edin.


   Bonus: Şeftali-Kayısı Kompostosu

  • Su, şeker, limon suyu ve kabuğunu tencereye alın, kaynatın.

  • 5 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra meyveleri (ve tarçın kullanıyorsanız onu) ekleyin.

  • Meyveler yumuşayana kadar 10-15 dakika pişirin.

  • Limon kabuğu ve tarçını çıkarın. Soğuyunca buzdolabına alın veya ılık servis edin.

pngwing.com.png
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • LinkedIn

© 2025 by FoodStalker Dodo. Powered and secured by Wix

bottom of page